Έχετε ακούσει για το ποδηλατικό εργόμετρο?

«Το ποδηλατικό εργόμετρο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που καταφέρνει να Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω στον ποδηλάτη σε συνδυασμό με την ταχύτητά του.»

Στήνεται παντού ακόμα και στο πεζοδρόμιο.

Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που χάνουν αρκετές προπονήσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες οι βροχές και οι χιονοπτώσεις δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αθλητών, που ,παρακαλούνε για λίγο ήλιο. Έτσι οι περισσότεροι αναγκάζονται να ποδηλατούν λιγάκι άχαρα ,καθώς κλείνονται σε ένα δωμάτιο και γίνονται άσπονδοι φίλοι με το εργόμετρο.

Μπορεί να τοποθετηθή μπροστά σε μιά οθόνη!
Η προπόνηση ποδηλασίας σε εσωτερικό χώρο, παρόλο που είναι μονότονη και μια από τις πιο βαρετές δραστηριότητες, έχει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, και μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο ενός προγράμματος προπόνησης, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Τα πλεονεκτήματα που δίνει η προπόνηση στο εργόμετρο είναι, οι ελεγχόμενες συνθήκες προπόνησης, η αποκατάσταση μετά από μια δύσκολη προπόνηση, ή μετά από αγώνα. Η εξοικονόμηση χρόνου ,ιδιαίτερα για αθλητές με πολλές υποχρεώσεις, ή εργαζομένους που διαθέτουν πολύ περιορισμένο χρόνο για μια βόλτα με το αγαπημένο τους ποδήλατο, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν με ασφάλεια ασκήσεις που βελτιώνουν τις δυνάμεις τους. Ακόμη τους παρέχει μία μοναδική ασφάλεια καθώς δεν κινούνται νύχτα στους δρόμους όπου ο φωτισμός δεν επαρκεί και έτσι μπορούν να απολαύσουν και την παρέα της οικογένειάς τους. Για λόγους υγιεινής, κατά την διάρκεια της προπόνησης ο χώρος θα πρέπει να αερίζεται έτσι ώστε να μην δημιουργεί δυσφορία στον ποδηλάτη ,αλλά και σε όλους τους υπολοίπους στον χώρο.

Κάπως έτσι ο αθλητής Αντώνογλου βιώνει τις κόντρες του!
Τα τελευταία χρόνια τα εργόμετρα κάνουν και «καφέ» στην διάρκεια της προπόνησης ή «μεταφέρουν» τον ποδηλάτη σε κάποιον αγώνα της αρεσκείας των ονείρων του. Για παράδειγμα ο αγαπητός μου φίλος και αθλητής Μιχάλης Αντώνογλου μου εκμυστηρεύτηκε πως, δεν άντεξε στον πειρασμό και κοντράρισε ουκ ολίγες φορές ,κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδηλατικού στερεώματος!! Τα δε αποτελέσματα αυτής της κόντρας είναι συγκλονιστικά! Η προπόνηση στο εργόμετρο δεν είναι απλά μια στατική βόλτα. θα πρέπει να έχει στόχο που μετά το ζέσταμα, το πρόγραμμα θα πρέπει να εστιάζεται στη τεχνική, την αερόβια προπόνηση, την γαλακτική προπόνηση και καλό είναι λίγο πριν τον «τερματισμό» να περιλαμβάνει ένα χαλαρωματάκι, έτσι, για την σωστή αποθεραπεία των μυών που καταπονηθήκαν.. Θεωρώ πως τα αγοράκια ποδηλάτες ,καλό είναι να το συστήνουν, σε όλους εκείνους που αγαπούνε να τους βοηθούν να χάσουν τα περιττά κιλάκια ,που έχουν φορτωθεί [χωρίς να θέλουν] με τρόπο ασφαλή και διακριτικό. Το κόστος απόκτησης ενός απλού εργομέτρου ξεκινά από τα 120€ και ανηφορίζει μέχρι εκεί που φτάνουν οι απαιτήσεις του καθενός. Καλοτάξιδο!


Τώρα απολαμβάνετε και την θέα της ..γειτόνισας.

Του Παντελή Τζερτζεβέλη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.